Adres Hopman Kippersgroep Peterskampweg 10 Lid worden Word lid

Geschiedenis

1946

Oprichting Willem Lodewijkgroep

Na de oorlog wilde Zwolle een gereformeerde scoutinggroep starten. In 1946 mocht er een groep worden gestart van de NPV (Nederlandse Padvinders Vereniging) en daarmee was de Mauritsgroep geboren. Hun eerste opkomst was op zaterdag 22 juni 1946.

Een paar maanden na de oprichting van de Mauritsgroep, bleek de gereformeerde Scouting erg populair te zijn. Zo populair dat er een tweede groep werd opgericht; de Willem Lodewijk Groep.
Deze groep droeg een bruine das met een oranje bies en een oranje vierkantje in de punt van de das.

1958

Installatie - Hopman Kippersgroep

De Willem Lodewijkgroep heeft te weinig leiding voor de vele verkenners die ze hebben. Vaandrig Wim Kippers wordt, vanuit een andere groep, gevraagd om bij de Willem Lodewijkgroep hopman te worden. Hij wordt geïnstalleerd op 12 juli 1958.

1960

Voorzitter Wim Kippers

Op 1 januari 1960 wordt Wim Kippers groepsvoorzitter. Hij doet veel voor de Willem Lodewijkgroep.

Afbeelding

1973

Eerbewijs - Hopman Kippersgroep

Hopman W. Kippers overlijdt in 1972 en als eerbewijs voor zijn goede werken binnen de groep, krijgt de Willem Lodewijkgroep een nieuwe naam: de Hopman Kippersgroep.

Samen met mevrouw Kippers - en familie - wordt op zaterdag 14 april 1973 de naam onthuld en is de nieuwe groepsnaam een feit.

Afbeelding

1985

3 speltakken - Welpen, Scouts, Rowans

In 1985 starten we met de Rowans (RA585). De HKG heeft dan 3 speltakken.

1990

HKG wordt zelfstandig

De Gereformeerde Padvinderij Zwolle bestaat inmiddels al jaren uit de HKG, de Idelette de Buregroep en de Mauritsgroep. In 1990 wordt deze stichting opgeheven en wordt de HKG zelfstandig. De andere 2 groepen worden samen de Indabagroep. Ook krijgt onze groep een Bever-, Kabouter- en Padvindsterspeltak.

Afbeelding

1996

50 jaar HKG - van bruin/oranje naar blauw

In 1996 bestaat de Hopman Kippersgroep 50 jaar. Met een jubileumkamp en reünie worden de nieuwe huisstijl en de nieuwe das gepresenteerd. De donkerblauwe das, met lichtblauwe bies en een insigne met het HKG logo, wordt aan iedereen die lid is overhandigd.

Afbeelding

1998

Clubgebouw De Grote Beer

Op 4 maart 1998 gaat de Blokhut aan de Parallelweg in vlammen op en mogen we van de gemeente een eigen clubgebouw neerzetten aan de Peterskampweg. Op 18 maart 2000 wordt de laatste steen gelegd.

2009

Van stichting naar verenging

Vanuit de stichting Hopman Kippersgroep gaan we over naar een vereniging. Ouders kunnendeelnemen aan de vergaderingen van de groep door zich aan te sluiten bij de oudervertegenwoordiging. Ook is er nog maar één bestuur dat zich bezighoudt met de vereniging.

2011

Jubileumjaar en nieuwe speltaknamen

Als de HKG alweer 65 jaar bestaat in 2011, wordt er weer - zoals in 2006 - een gezamenlijk kamp in het buitenland georganiseerd. Het wordt inmiddels een traditie; het jubileumkamp.

Daarnaast nemen we afscheid van de speltaknamen Kabouters, Verkenners, Padvindster, Sherro’s en Stam door een besluit van Scouting Nederland.

Afbeelding

2021

HKG 75 jaar