Scoutfit

Je hebt ze vast wel eens een keer gezien: kleine welpjes met een groene blouse aan met een groen/geel petje op óf meisjes met een beige blouse aan met op hun hoofd een baret of hoed. Misschien heb je wel gedacht dat alle scouts hetzelfde op of aan hebben. Op zich klopt dat natuurlijk wel. De scouts hebben een scoutfit (voorheen:uniform) aan, maar ze hebben ook verschillende kleuren blouses. Dat heeft te maken met de leeftijdsgroepen. Bij scouting noemen ze die leeftijdsgroepen:'speltakken'.

Het grote voordeel van een uniforme blouse is dat iedereen ongeveer hetzelfde aan heeft of je nu rijk of arm bent, of wat je geloof of afkomst ook is. Daarnaast ben je met je scoutfit aan heel herkenbaar bent voor de buitenwereld. Je scoutingkleren 'vertellen' ook bij welke groep je zit, bij welke speltak je zit (door de verschillende kleuren blouses), bij welke evenementen je bent geweest, welke vaardigheden je beheerst.

Kortom: een prima kledingstuk waarin je je goed kunt bewegen en die vies mag worden.

De scoutfit en de insignes kun je aanschaffen in de Scoutshop. We hebben hier in Zwolle het geluk dat er zo'n Scoutshop aanwezig is. Aangezien elke speltak zo z'n eigen specifieke insignes heeft, hebben we voor het gemak een overzicht gemaakt welke insignes en scoutfit onderdelen je dient aan te schaffen voordat je geinstalleerd gaat worden. Mocht je in de Scoutshop staan en toch het overzicht vergeten zijn: geen nood want Scoutshop Zwolle heeft het overzicht ook van ons gekregen.

Na de installatie wordt er vaak nog een spel gespeeld en worden de insignes weer afgespeld (anders gaat het zo prikken). Hier vindt u een overzicht waarop u u kunt zien welke insignes waar op het uniform mogen.