Bevers

Voor wie?
De bevers zijn meisjes & jongens van vijf tot zeven jaar.

Thema/ werkwijze

De Bevers is bij Scouting Nederland de speltak voor jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. De naam "bevers" is afgeleid van de speltak "Beavers" bij de scouting in Canada. In Nederland is de naam overgenomen, maar is er een ander verhaal bij bedacht. In plaats van de nadruk op het bos en de dierenvrienden ligt de nadruk bij de bevers in Nederland op het dorp Hotsjietonia; wie daar wonen en wat voor avonturen er beleefd worden. Er zijn een paar groepen die wél het oorspronkelijke Canadese beververhaal gebruiken.In 2011 zijn de Bevers verhuist van Huize Hotsjietonia naar het dorp Hotsjietonia

Spelaanbod
Elke zaterdag hebben we een opkomst met elke keer een verschillend spelaanbod. Er worden hier enkele voorbeelden genoemd:
- sport en spel
- broodbakken op houtvuur
- tochtjes lopen

Opkomsttijden
De bevers hebben opkomst van 12.00 uur tot 14.00 uur. Dit zijn de officiële opkomsttijden. Hebben we de gehele dag een opkomst of een weekendkampje, dan staan de afwijkende tijden vermeld op het programma overzicht op deze site. LET OP: We eten altijd gezamenlijk tijdens de opkomst, dus vergeet niet om zelf eten mee te nemen. Voor drinken zorgen wij.

Jaarlijks terugkerende opkomsten
We hebben jaarlijks een aantal vaste programma's die je kunt verdelen in groeps,- regio- en speltakactiviteiten.

Groepsactiviteiten, bijvoorbeeld St-Jorisviering rond 23 april, de opening van het nieuwe seizoen & overvliegen, onze oliebollenactie en natuurlijk de pretmarkt op Koninginnedag. Daarnaast doen we mee aan regioactiviteiten. En ieder jaar gaan we op zomerkamp. Bij de Bevers is dat meestal één nachtje slapen in een grote legertent of een blokhut van een andere scoutinggroep. Dit is tegelijkertijd de afsluiting van het seizoen.


Bevergebruiken
Op tijd afmelden (bellen of mailen) als je niet kunt komen. Iedere opkomst starten en eindigen we met ons Beverlied, wil je dit alvast bekijken, kijk dan in ons fotoboek