Adres Hopman Kippersgroep Peterskampweg 10 Lid worden Word lid

Girlscouts

De Girlscouts doen allerlei activiteiten door het jaar heen. Voorbeelden hiervan zijn; primitief koken en bakken, tocht lopen, pionieren en nog veel meer. Veel van de activiteiten worden gedaan in ploegen; dit zijn kleine groepjes met Girlscouts van verschillende leeftijden. De oudste en meest ervaren meiden zijn vaak de ploegleider en assistent-ploegleider.

Naast de ‘normale’ activiteiten zijn er ook activiteiten die elk jaar weer terugkeren. Zo zijn er elk jaar insigneopkomsten waarbij je insignes(badges) kunt verdienen zoals vuur maken, fotografie of koken. Ook worden er jaarlijks ploegwedstrijden gehouden. Hierbij komen de echte scouting technieken aan bod zoals een tent opzetten, pionieren en vuur maken, maar ook creativiteit wordt gewaardeerd. Wanneer je ploeg deze wedstrijd wint, mag deze naar de regionale scouting wedstrijden (RSW)!

Werken in ploegen

Zoals al eerder genoemd werken de Girlscouts met ploegen, waarbij elke ploeg geleid wordt door een ploegleider (PL) en assistent-ploegleider (APL). Zij vormen met de PL’s en APL’s van andere ploegen samen het kader. De PL heeft de leiding over haar ploeg en begeleid ze bijvoorbeeld tijdens een dagtocht. De APL ondersteunt de PL wanneer nodig en vervangt haar als deze afwezig is. De ploegen blijven meestal het hele jaar hetzelfde. Door in ploegen bezig te zijn, leren de Girlscouts bijvoorbeeld goed samenwerken. Het kader overlegt daarnaast regelmatig met de leiding tijdens een kaderraad over de gang van zaken in de ploegen.

Afbeelding

Wanneer

De Girlscouts hebben opkomst op zaterdag van 9.30-12.30 uur bij ons clubgebouw de Grote Beer. Deze tijden kunnen afwijken bij een bijzonder programma of een weekendkampje. De tijden van de opkomsten worden in de agenda op de site gezet.

Zomerkamp

In de eerste week van de zomervakantie gaan de Girlscouts op zomerkamp. Het wordt gehouden op een kampeerterrein ergens in Nederland. Tijdens het kamp wordt er geslapen in tenten en worden er allerlei activiteiten gedaan. Dit zomerkamp duurt van zaterdag tot en met zaterdag.

Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan als lid!

Logo speltak
11 tot 15 jaar
Meiden

Opkomst op zaterdag

van 09.30 tot 12.30 uur

Aankomende opkomsten
groepsactiviteit
zaterdag 14 september 2024,

Openingsdag

Bekijk hele agenda

Onze speltakken

Bekijk ook de andere speltakken!