Adres Hopman Kippersgroep Peterskampweg 10 Lid worden Word lid

Welpen meiden

Bij de welpen meiden wordt gewerkt vanuit het thema Jungle Book. Zo heeft alle leiding een naam vanuit Jungle Book zoals Raksha, Kaa of Baloe. De groep welpen is onderverdeeld in nesten. Dit zijn groepjes met kinderen vanuit elke leeftijd (7-11 jaar). Elk groepje/nest heeft een gids en een helper zij hebben de ‘leiding’ binnen het groepje en kunnen de anderen helpen. Met zijn allen doen de Welpen leuke activiteiten zoals koken, tocht lopen, spelletjes en nog veel meer.

Naast de ‘normale’ activiteiten zijn er ook activiteiten die elk jaar weer terugkeren. Zo zijn er elk jaar insigneopkomsten waarbij je insignes(badges) kunt verdienen zoals: survival, EHBO, koken of een van de vele andere. Ook zijn er nestwedstrijden. Hierbij komen de echte scouting technieken aan bod zoals vuur maken en pionieren, maar ook creativiteit.

Spelen in nesten

De welpen spelen in nesten, waarbij elk nest geleid wordt door een gids en een helper. De gids heeft de leiding over haar nest tijdens bijvoorbeeld een dagtocht. De helper vervangt de gids als deze afwezig is en ondersteund haar wanneer nodig. De nesten blijven in principe het hele jaar hetzelfde. Door in nesten bezig te zijn, leren de welpen bijvoorbeeld goed samenwerken.

Afbeelding

Wanneer

De Welpen Meiden hebben opkomst op zaterdag van 9.30-11.30 uur bij ons clubgebouw de Grote Beer. Soms kan het zijn dat de opkomst ergens anders is of dat de tijden anders zijn zoals bij een weekendkampje. Dan wordt dit in de agenda op de site gezet.

Zomerkamp

In de eerste week van de zomervakantie gaan de Welpen op zomerkamp. Het wordt gehouden in het gebouw van een andere scoutinggroep ergens in Nederland. Dit zomerkamp duurt van maandag-vrijdag.

Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan om mee te kijken!

Logo speltak
7 tot 11 jaar
Meiden

Opkomst op zaterdag

van 09.30 tot 11.30 uur

Aankomende opkomsten
welpen meisjes
zaterdag 25 mei 2024, 09.30 - 11.30u

Voor een laatste keer genieten van mei voor mij!

welpen meisjes
zaterdag 1 juni 2024, Wellicht aangepaste opkomsttijden, meer info volgt t.z.t. nog

Autowasdag!

welpen meisjes
zaterdag 8 juni 2024, 09.30 - 11.30u

Nestwedstrijden 1!

welpen meisjes
vrijdag 14 juni 2024, Vanaf vrijdagavond ongeveer 19:00 tot zaterdag eind van de ochtend.

Nestwedstrijden 2 + weekendkampje! Meer info en exacte tijden volgen via de mail

welpen meisjes
zaterdag 22 juni 2024, 09.30 - 11.30u

Nestwedstrijden 3!

Bekijk hele agenda

Onze speltakken

Bekijk ook de andere speltakken!