Welpen Meisjes

Wie zijn we?
De welpenspeltak is gebaseerd op het verhaal van jungleboek. Alle leiding heeft dan ook een naam van een personage uit het jungleboek. Zo wordt de teamleider bij de Welpen meisjes Raksha genoemd. Raksha en Akela zijn de leiders van de wolvenhordes. Daarnaast heb je ook nog bijvoorbeeld Baloe de beer, Ka de slang of Marala de flamingo. 
De welpen spelen in nesten, waarbij elk nest geleid wordt door een gids en een helper. De gids heeft de leiding over zijn nest tijdens bijvoorbeeld een dagtocht. De helper vervangt de gids als deze afwezig is en ondersteund hem wanneer nodig. De nesten blijven in principe het hele jaar hetzelfde. Door in nesten bezig te zijn, leren de welpen bijvoorbeeld goed samenwerken. 
Tijdens de opkomsten doen de welpen veel verschillende dingen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld tijdens een opkomst koken, of een ochtend een tocht lopen. Belangrijk bij veel opkomsten is dat samenwerking en aandacht voor elkaar, voorop staan.

Voor wie?
Voor meisjes van 7 tot 11 jaar.

Programmatijden
De Welpen van de Rakshahorde hebben elke zaterdag opkomst van 9.30 uur tot 11.30 uur. Dit zijn de officiële opkomsttijden. Hebben we de gehele dag een opkomst of een weekendkampje, dan staan de afwijkende tijden vermeld op het programmaoverzicht op deze site.


 
Opening en sluiting
Voordat de Welpen beginnen met een opkomst, wordt er eerst gezamenlijk geopend. Tenslotte wordt de opening nog afgesloten door een gebed van de leiding. Aan het einde van iedereopkomst sluiten we ook weer gezamenlijk af.